Plavac mali

Vrhunsko vino sunčanog, suhog i blagoslovljenog kraja Hercegovine uz dodir lijepe Dalmacije, koje svojom osebujnošću, puninom pogleda i okusa, ispunjava svakog onog tko ga pije.

Kao plod stoljetne tradicije spram uzgoja grožđa i njegovanja vina PLAVAC MALI je proizveden od istoimene sorte kontroliranog zemljopisnog porijekla i odnjegovan u obiteljskom podrumu. Ovo vino, prirodne rubin crvene boje sa modrom refleksijom, nježnih tanina i zanosne strukture povezuje samo ono najbolje što nam daje mjesto gdje se spajaju Hercegovina i  Dalmacija.

Odlično pristaje uz razna jela od ribe i mesa, te svježe i zrele sireve. Idealno poslužiti na temperaturi 16-18°C.

Plavac mali barrique

Vrhunsko vino  proizvedeno od istoimene sorte kontroliranog zemljopisnog porijekla, kontrolirane maceracije i fermentacije i odnjegovan u novim barrique bačvama Slavonskog hrasta u razdoblju od 12 do 14 mjeseci. Bačve su paljene na medium razini, tako da uz specifični „ barrique“ okus, dominira obogaćeni okus vina s naglaskom karamele i suhog voća. Njegov osebujan okus, crveno-crna prirodna boja uzburkuje krv, pojačava strast, te traži zadovoljstvo i drugi put.

Služi se na temperaturi  16 – 18 °C te izvrsno pristaje uz svako dobro predjelo od pršuta i zrelih sireva, glavna jela od divljači, crvenog i začinjenog mesa te razna pečenja.

Žilavka

Vrhunsko vino od ove autohtone sorte dobiva se kontroliranom fermentacijom i dozrijevanjem u inox bačvama pod kontroliranom temperaturom. Prepoznatljiva zelenkasto-žuta boja, miris zrelog voća i osebujan, osvježavajući okus, izvrsni su za uživanje tijekom cijele godine.

Prepustite se njenim čarima i osjetite svaku aromu i nijansu koja opisuje ljepotu Hercegovine, te čvrstinu i žilavost naroda u njoj.

Služi se rashlađena na temperaturi od 10-12°C uz morsku i riječnu ribu, morske plodove, razna jela od bijelog mesa te razne sireve. 

Plavac Rose

Plavac Rose je vrhunsko vino proizvedeno od sorti Plavac Mali i Plavka, nježne je ružičaste boje, raskošnih voćnih aroma, lagano i ugodno za piti tijekom cijele godine a naročito  tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Dobiva se ranim otakanjem mošta ružičaste boje – samotok, te daljnjim postupkom hladne fermentacije. Njegov osebujan okus, blaga rose boja, osvježavajući i okrepljujući osjećaj, stvara ugodu i traži zadovoljstvo i drugi put.

Služi se rashlađen na temperaturi  10 – 12 °C te izvrsno pristaje uz sva lagana predjela i glavna jela od sira, ribe, mesa, salate i slatko-slane slastice.

Rakije i likeri

Početkom 20og. Stoljeća, pradjed Luka vraća se iz emigracije iz Amerike, te podiže prve male nasade vinograda u polju Rastok i proizvodi male količine vina za obitelj i prijatelje. Nakon njega, početkom 60ih godina prošlog stoljeća, vinograde preuzima naš djed Jakov, koji odlazi kod prijatelja na Pelješac ( Hrvatska – Dalmacija ) i donosi prve čokote „Plavca malog“ najpoznatije i najkvalitetnije sorte Dalmacije u Bosnu i Hercegovinu.

Adresa

Prolog 40
88 320 Ljubuški, BiH

Kontakt

Mob: 063 714 558
E-mail: info@podrum-begic.com

Društvene mreže