Loza

Begić Loza je rakija proizvedena na tradicionalan način, destilacijom grožđanog mošta od  sorti Žilavka i Plavac mali te sadrži 40°C alkohola. Nakon destilacije, rakija se pohranjuje u hrastove bačve u trajanju od najmanje 6 mjeseci te se nakon toga puni u boce od 0,5 i 1 litar. Rakija je bezbojna i kristalno bistra sa prepoznatljivim mirisom i okusom grožđa. Servira se rashlađena na temperaturi od 10-12°C kao aperitiv ili nakon obroka te kao piće uz kavu.

Zbog čistog proizvodnog procesa, tradicionalno se koristi kao narodni lijek za masažu, snižavanje povišene temperature, različite vrste upala te dezinfekciju otvorenih rana.

Travarica

Travarica je rakija koja se dobiva od Loze jačine 42°C obogaćene raznim aromatičnim biljem koje raste širom Bosne i Hercegovine kao što je kadulja, vrijesak, klek, pelin, majčina dušica, metvica i druge. Proizvodi se parnom destilacijom bilja u vinskom destilatu te sazrijeva u inox bačvama nakon čega se puni u boce zapremnine 0,5 i 1 litar . Kristalne je svijetlo žute boje, ugodnog mirisa i okusa grožđa i Mediteranskog bilja.

Osvježavajućeg je okusa te se servira rashlađena na temperaturi od 10-12°C,  kao aperitiv ili nakon bogatog obroka te kao piće uz kavu.

Višnjevača

Višnjevača Begić je liker proizveden od rakije ( Loza ) jačine 30°C i zrelih crvenih višanja sorte maraska  ubranih sa vlastitih stabala iz obiteljskog voćnjaka. Vlastiti recept idealnog omjera višanja, šećera i rakije daje savršenu usklađenost između slatkih nota zrelih višanja i jakih nota grožđane rakije, a izloženost suncu i svakodnevna maceracija doprinosi tamnocrvenoj boji i idealnoj gustoći.

Služi se rashlađena na temperaturi od 11 – 13°C kao aperitiv raznim jelima, te izvrsno paše uz razne voćne i čokoladne slastice ili kao piće uz kavu.

Orahovača

Orahovača Begić, slično kao višnjevača, proizvedena je od rakije ( Loza ) jačine 30°C i mladih zelenih oraha sa vlastitih stabala. Stara obiteljska receptura i kombinacija raspolovljenih oraha, rakije, šećera i zrnaca najkvalitetnije pržene kave u idealnom omjeru uz izloženost suncu i svakodnevnu maceraciju  čini ovo piće prepoznatljivim. Iz mladog se i sočnog ploda već prvih dana izvlači žuto-zelena boja, a višemjesečna izloženost suncu i toplini daje ovom likeru gustu tamno-smeđu boju, dok se na okusu može osjetiti izvrstan balans između slatko-gorke arome kave, oraha i grožđa.

Služi se rashlađena na temperaturi od 11-13°C, sa ili bez kriške limuna, kao aperitiv, te izvrsno pristaje uz suhe kolače, orašaste plodove ili kao piće uz kavu. Također, tradicionalno se koristi kao prirodan lijek protiv bolova u želudcu.

Vrhunska vina

Početkom 20og. Stoljeća, pradjed Luka vraća se iz emigracije iz Amerike, te podiže prve male nasade vinograda u polju Rastok i proizvodi male količine vina za obitelj i prijatelje. Nakon njega, početkom 60ih godina prošlog stoljeća, vinograde preuzima naš djed Jakov, koji odlazi kod prijatelja na Pelješac ( Hrvatska – Dalmacija ) i donosi prve čokote „Plavca malog“ najpoznatije i najkvalitetnije sorte Dalmacije u Bosnu i Hercegovinu.

Adresa

Prolog 40
88 320 Ljubuški, BiH

Kontakt

Mob: 063 714 558
E-mail: info@podrum-begic.com

Društvene mreže